onsdag 24 september 2008

nationality and citizenship

jag har en kurs som heter som rubriken. den handlar om invandring i olika länder och var vecka behandlas ett nytt land och detta presenteras av två studenter. i tisdags var det dags för två kineser att visa vad de kunde om invandringen i Storbritannien och Irland. Det gick sådär.

de började som en vanlig presentation med lite stylish ppt etc men snart började något som endast kan liknas vid en youtubefest. av 20 minuter presentation var 12 minuter youtube filmer. den första filmen var enligt presentatören en irländsk dokumentär om the bloody sunday. det var dock ingen dokumentär. det var U2's musikvideo till låten med samma namn. härligt! efter denna dokumentär pratades det i knappt två minuter innan det var dags för nästa film. den handlade om krigsläger i afghanistan. person två tog över och pratade i knappt två minuter innan han började recensera en film som han sedan visade ett klipp ur. den handlade om två bögar, en vit och en paki, som startar en kemtvätt tillsammans i storbritannien. efter ställde han diskussionsfrågan:

"kan rasbarriärer överbryggas genom att lyckas ekonomiskt?"

vår professor tog sedan över och pratade lite om Storbritannien och ställde bla frågan hur det kommer sig att brittiska bilar har ett GB klistermärke där bak. jag svarade något om att det förr var stiftat enligt lag att ha landsklistermärken i europa när man korsade landsgränser men att det inte behövdes längre sedan eu. han förklarade för mig att jag hade fel. så var inte alls fallet utan anledningen var för att varna andra trafikanter när en britt är utanför SB. varna för vad? jo att föraren i bilen är en fara i trafiken eftersom de styr på fel sida av bilen. härligt. jag gav mig inte riktigt utan nämnde då att bilar i de flesta europeiska länder har såna här klistermärken, S för Sverige och D för Tyskland bla. det var också fel. för han hade minsann bott i london i tre år och då var det såhär.

2 kommentarer:

Anonym sa...

vilket nummer hade det här universitet på rankingen sa du? Låter ju jävligt bra ....

Anonym sa...

Alltså, det här måste vara det mest absurda hittills, det slår nästan könshårsföningen...